responsive menu by Css3Menu.com
RELUXA


Közkedvelt, elegáns és jól bevált árnyékoló. Régebben főleg irodákban alkalmazták, de napjainkban, lakásokban is egyre gyakrabban alkalmazzák. A reluxa lamelláinak a dőlésszögét változtatva szabályozhatjuk a fény beáramlását, és gátolhatjuk meg illetéktelenek betekintését. A lamellái alumíniumból vagy fából készülnek.

műanyag reluxa   lamellás árnyékoló   reluxa

árnyékolástechnika   reluxa   árnyékolá, reluxaAlumínium reluxa

A lamellák 16 és 25 mm szélesek lehetnek. Alap esetben a színe fehér, de rendelhető más színben is. A reluxa lamellája lehet perforált is, mely teljesen zárt állapotban a bejutó fényt megszűri, ugyanakkor lehetővé teszi a kilátást.

A mozgatása zsinórral történik, de mint legtöbb termékünknél, megoldható a motoros kialakítás is. Ebben az esetben lehetőség van kapcsolós vagy távirányítós kialakításra.

Motoros reluxa

Alumínium reluxáknál a 16, és 25 mm-es lamella esetén is választhatjuk a motoros mozgatást. 24 V-os motorral, akár kapcsolóval, akár távirányítóval, egy gombnyomással irányíthatjuk árnyékolónkat. Fa reluxa esetében 230 V-os motort alkalmazunk, és csak 50 mm-es lamella szélességnél alkalmazható.
Fa reluxa

Egyre kedveltebb árnyékolási megoldás, mely lamellái 25 és 50 mm-esek, egzotikus hangulatot teremthetünk vele otthonunkban, a lakásába hozva a természetes anyag melegségét. Fa reluxa esetén, két oldalon vannak a zsinóros kezelők, a lamella színével megegyező színben (Lamella színek: fehér, natúr, zöld, arany, cseresznye, mahagóni, sötétbarna).

Különleges alakzatok

A reluxa remek megoldás lehet bukó - nyíló, ferdesíkú, íves vagy többszögletű ablakok árnyékolására. Az alumínium reluxák alkalmasak különböző formák kialakítására is. Háromszög, trapéz, akár íves ablakokra is egyedileg gyárthatóak. Bizonyos esetekben azonban csak a lamellák forgatása lehetséges, a fel és lehúzása nem.