responsive menu by Css3Menu.com
LAPFÜGGÖNY

A lapfüggöny napjainkban nagyon kedvelt, korszerű szerkezet. Praktikussága, egyszerűsége kiválóan alkalmazható modern és klasszikus otthonunkban is. Főbb ismertető jele, a lapok, melyek a sínben csúsznak, egymás elé helyezhetőek. A lapok méreteinek és anyagainak váltakozásával még színesebbé, izgalmasabbá tehetjük otthonunkat.

Lapfüggöny nagy választékban. Panelfüggöny nagy választékban. Lapfüggöny nagy választékban.


Panelfüggöny Lapfüggöny Panelfüggöny


A lapfüggöny 600 cm-es alumínium sínből készül méretre vágva, 2, 3, 4 és 5 pályás kivitelben készülnek. Alap esetben a színek fehér és az eloxált (szürke). A csúszó lapjainak szélessége szintén egyedileg, méretre készülnek. Ezek tépőzáras lapok, melyek az alumínium sínben csúsznak.

lapfüggöny sín lapfüggöny sín Panelfüggöny sín


A lapfüggöny mozgatása lehet kézi, zsinóros, vagy motoros.

Kézi mozgatás esetén lehetőség van akasztószem rögzítésére a tépőzáras lapon, így függöny elhúzó pálcával könnyedén mozgatható. Ebben az esetben szükség van ütközőkre, amik elősegítik a lapok egymásba kapcsolódását. E nélkül is rendelhető, ez esetben minden lapot szabadon mozgathatunk bármely irányba.
Zsinóros kezelés esetén a sín egyik végén lógó kezelő segítségével mozgathatjuk a lapokat, ezek végére design súly helyezhető, ezzel még esztétikusabbá téve azt. A lapfüggöny zsinóros mozgatása esetén a lapok elhelyezése már szabottabb, mint kézi mozgatásnál, a lapok nem mozgathatóak csak a beállított irányba.Motoros kialakítás esetén távirányítóval kapható, ilyenkor a motor (12 V-os) minden esetben a sín mögött, baloldalon helyezkedik el, kapcsolós kialakítás nem lehetséges. A lapok egyenesen tartása érdekében a lapok aljába 30 vagy 40 mm-es súlylapot teszünk. Lapfüggöny választása esetén figyelnünk kell arra is, hogy helyigénye megegyezik egy lap teljes szélességével, kétirányú gyűjtés esetén két lapszélességgel.

Lapfüggöny anyagok

A lapfüggöny (panelfüggöny) elkészíthető függöny anyagokból, ez esetben rendkívül széles választékkal állunk rendelkezésre (fényáteresztők, sötétítők, blackout - fényzáró anyagok). Alkalmazhatunk azonban vásznakat, avagy a közkedvelt natúr kollekciós anyagokból is elkészíthetjük. A sínre tépőzár segítségével rögzíthetjük az anyagot, aljára bújtatót varrunk a súlylapnak.

A lapfüggönyt szerelhetjük mennyezetre vagy oldalfalra egyaránt, a művelet nem igényel szaktudást. A szerkezethez kapott klipszek helyét kijelölve, majd felcsavarozva egy egyszerű mozdulattal a sínt felhelyezzük, a klipszek karját elfordítjuk. Oldalfali szerelés esetén előbb a konzolok helyét jelöljük ki, felcsavarozásuk után azokra rögzítjük a klipszeket, végül a sínt. A dekorációs lapokat tépőzárral rögzítjük, aljába súlylapot helyezünk.

Exkluzí lapfüggöny is rendelhető!

lapfüggöny sín Panelfüggöny sín lapfüggöny sín