RAFFROLÓ

Raffroló, római roló praktikus, divatos könnyen kezelhető szerkezet, az anyagszükséglet számottevően kevesebb, mint a hagyományos függönyözés esetében.

A felhasználható anyagok sora gyakorlatilag végtelen, a tartószerkezetből szinte semmi sem látszik. Elkészíthető függöny anyagokból, fényáteresztőből vagy sötétítőből egyaránt, roletta vásznakból, natúr kollekciós anyagokból, akár bélelve is a jobb fényzárás érdekében.

Raffroló nagy választékban. Raffroló nagy választékban. Raffroló nagy választékban.

Raffroló Raffroló Raffroló

A raffroló, római roló mozgatása történhet kézzel, de mint legtöbb termékünknél, motoros kivitelben is megrendelhető. Raffroló esetében az anyag fel-le mozog, így nem vesz el a nyílás szélességéből. A gyűjtése felfelé, redőkbe szedve történik, magasságtól függően 15-25 cm helyigénnyel kell számolni.

Többféle szerkezetet különböztetünk meg, van olyan, ami 340 cm széles is lehet.

- zsinóros raffroló (ZS) maximum 160 cm szélességig
- római roló (R)
- tokozott nyitott roló (TNY)
- tokozott zárt roló (TZ)
- XL raffroló (XL)

 
A zsinóros raffroló nagyon hasonlít a római rolóhoz, ámbár terhelhetősége kisebb. Legfőbb különbsége azonban, hogy a zsinóros raffrolót a nevéből adódóan zsinórral tudjuk kezelni, míg a hagyományos római rolónál már gyöngyláncos kezelőt alkalmazunk.

A tokozott nyitott rolónál a szerkezeti elemek egy körülbelül 3x3 cm-es sínben kapnak helyet, így nem láthatóak. Ez a szerkezet motoros és kézi mozgatásra egyaránt alkalmas.

A tokozott zárt roló kézzel (gyöngylánccal) mozgatható, előnye a többi szerkezettel szemben, hogy rendkívül olcsó. A szerkezet kialakítása abban különbözik a nyitott rolótól, hogy a szerkezet alján található hézag a minimálisra csökkent.
Az XL raffroló főleg nagy magasságokhoz alkalmazható, akár 500 cm magasságig, míg a többi maximum 350 cm-ig. Működtethetjük kézzel vagy motorral. A gyöngyláncos kezelők rendelhetőek 1:1-es, 1:2-es, avagy 1:4-es áttétellel.

Exkluzív Coulisse raffroló

raffroló raffroló raffroló


Motoros faffroló

Motoros mozgatás esetén kétféle motorral dolgozunk. Tokozott nyitott (TNY) roló esetén egy 24 V-os motort használunk, melyhez alkalmazhatunk kapcsolót vagy távirányítót is.
XL raffroló esetén Coulisse motort alkalmazunk, mely egy 230 V-os motor. Szintén használható kapcsolóval vagy távirányítóval.

raffroló motor

A raffroló főbb ismertető jele a vízszintesen elhelyezett pálcáknak köszönhető. Anyagtól függően a pálcák lehetnek 4 mm-es pálcák, a könnyebb anyagoknál (pl. fényáteresztők). A 7 mm-es és ovális pálcákat főleg testesebb anyagoknál alkalmazzuk. A pálcák elhelyezése egy pálcatartó szalag segítségével biztosított. A raffrolók aljába alsó súlyokat helyezünk annak érdekében, hogy egyenesen álljon. A súlyok szintén többfélék. Vannak 13 mm-es átmérőjű súlycsövek, 30x3 mm-es súlylapok, vagy 40x4 mm-esek.